Boccia og Teppecurling / Nyheter / 2023 / God jul og godt nytt år
God jul og godt nytt år.jpg

God jul og godt nytt år

Seksjonsstyret og administrasjonen ønsker alle våre medlemmer en god jul og ett godt nytt år!

Seksjonen ønsker å takke alle våre medlemmer for ett godt år. Vi er imponert over arbeidet våre idrettslag gjør, for å opprettholde god aktivitet rundt omkring i Norges land. Vi ønsker også å rette en takk til alle dommere, trenere, styremedlemmer, frivillige som sitter i sekreteriat, skrivere, ballplukkere, sjåfører og alle andre som er tilknyttet våre idretter. Vit at dere blir satt pris på og gjør en stor forskjell. 

Året 2023 har vært året der seksjonen har testet ut nye måter å arrangere stevner på, og da spesielt rettet mot lagspill i boccia. Det har fungert veldig godt, med gode tilbakemeldinger fra våre idrettslag og i den forbindelse er vi klare fra 2024 med parspill. Dette vil nå bli ett fast innslag under vår Norgesserie. Seksjonsstyret har også vedtatt ett nytt regelverk i boccia. Vi har utviklet ett nytt overdommerkurs, som skal sikre kvaliteten på norske stevner. 2023 markerte også starten på Hederstegn i vår seksjon. Formålet er å takke de som har bidratt i våre to idretter over en lengre periode. I starten av februar blir det mulig å nominere nye kandidater til Hederstegn for 2024. Hederskvelden 2024 blir arrangert i Oslo, 4.mai. 

2024 blir rekrutteringens år. Seksjonsstyret har vedtatt ett budsjett som virkelig skal sette fokus på å øke antall utøvere i våre to flotte idretter. Vi har ansatt Egil Lundin i en 50% stilling, som skal ha ansvar for nettopp dette arbeidet. Vi kommer tilbake til dere med mer informasjon på nyåret. Vi håper alle våre idrettslag vil ta del av rekrutteringsarbeidet, som er så viktig for at våre idretter skal utvikle seg i den retningen vi alle ønsker. 

Seksjonsstyret har også bestemt å teste ut egne kvinne- og herreklasser i boccia. Merk at dette kun gjelder i klasse 4 og åpen. Dette har man gjort fordi man har sett at antall kvinnelig deltagelse har falt de siste årene. Vårt internasjonale forbund, BISFed, gjorde det samme i 2021,  og de har rapportert en økning på 52% blant kvinnelige spillere. Vi ser frem i mot å teste ut ordningen under neste års sesong. 

Seksjonen har søkt midler til et Landstreff i teppecurling. Vi har satt ned en arbeidsgruppe, som skal arbeide for å få et nasjonalt høydepunkt i teppecurling, for utviklingshemmede spillere. Dette vil vi komme med mer informasjon om, på nyåret. 

Mvh,

 

Seksjonsstyret og administrasjonen i boccia og teppecurling